Minusta

Minä ja tiimini

Ensimmäinen oma koirani pitkäkarvainenkääpiömäyräkoira Raiski tutustutti minut koirien käytösterapiaan ollessani 17-vuotias. Siitä lähtien eläinten käyttäytyminen on ollut intohimoni, työni ja harrastukseni. Hankin toisen koirani lyhytkarvaisenmäyräkoiran Risun ollessani 19vuotta jolloin pääsin myös opiskelemaan Koiranomi tutkintoa Åbolands Folkhögskolan puitteissa. Harrastin mäykkyjen kanssa Mejää, Lut:a, tokoa, esine-etsintää sekä Pk tyyppisesti esinejälkeä. Mäykyt toimivat myös kurssiavustajina mm. ohituksissa koulutusyrityksessäni jonka toiminnan aloitin 2008 Oulussa. 

Vuonna 2009 minulle muutti aikuinen bordercollienarttu Lu josta toivoin itselleni kisakoiraa tokoon ja pk jäljelle. Lu oli paras kurssiavustaja jota kouluttaja voi toivoa, mutta kisatykiksi Lu ei taipunut. Lu muutti perheen seura- ja sienikoiraksi Vantaalle ja bordercollien paikan tuli täyttämään laumaani pitkätukkainen hurmuri Pinna jota vanhemmiten tituleerattiin Setämies Virtaseksi.  Virtasen kanssa kisasimme tokoa (EVL) ja pk-hakua ja treenasimme paimennusta, jälkeä, karjanetsintää, PAEK:a, noseworkia sekä rallytokoa. Pinna oli työkoirana kesätöissäni Karjataidon tilalla neljä kesää ja pääsi etsimään myös karanneita nautoja, poroja sekä kalkkunaa. 

Suoritin 2014  eläintekouluttajan ammattitutkinnon ja laumaani tuli vartioimaan belgianpaimenkoira malinois Puru, kavereiden kesken Neiti Putkonen. Purun kanssa tutustuimme mondioringin maailmaan, mutta terveysongelmien takia kisaaminen tuossa vaativassa lajissa jäi haaveeksi. Putkonen toimii treeniapulaisena kaikenlaisille sosiaaliongelmaisille koira-asiakkaille, treenaa tokoa, rallytokoa ja hakua sekä kaikkea mahdollista nenätyötä ID-tunnistuksesta pk jälkeen.  

Työskenneltyäni usean kesän Karjataidon tilan työkoirien kanssa ajatus omasta working kelpiestä iti takaraivossa. Sellaisen hainkin itselleni joululahjaksi 2019 joulukuussa Kaisa Hilskan Kelmi kennelistä. Kelmi Lemminkäinen sai kutsumanimekseen "Pastori Karhunen". Hän on pieni punainen ferrari! Vilkas, älykäs, nopea, erittäin sosiaalinen, ohjattava, sopivassa suhteessa nöyrä ja röyhkeän rohkea, loppumattomalla moottorilla varustettu paimennuskone joka vaikuttaisi toimivan myös hakutreeneissä, tottiksessa sekä nenähommissa kuin ajatus.  Hän on myös korkannut jo kurssiapulaisen toimen sekä ohitusavustajan pestin kuin vanha tekijä.  Tältä yhteistyöltä odotan paljon!

Koiralaumaani ja elämääni rikastuttaa nykyisin myös ihana pieni voimanpesä rescuekoira Rupla. Hän on sekarotuinen voimatyypin koira. 

Vuosien varrella olen työskennellyt pieneläinklinikoilla yhteensä reilut viisi vuotta pieneläinhoitajana tehden myös koulutuksia yhteistyössä klinikoiden kanssa.  Koulutuskokemusta minulle on kertynyt myös kissojen, nautojen, lampaiden, hevosten, kanojen sekä kanien ja jyrsijöiden parista.  Olen päässyt mukaan myös Warner Bros:n sarjan kuvauksiin eläintenkouluttajan roolissa.
 
Muutin Turkuun kesäkuussa 2020. Joulukuussa 2020 siirryin takaisin oman yritykseni pariin. Sitä ennen ehdin tehdä töitä Karjataidon tilalla karjanhoitajana ja Koulutuspalvelu Koirataidon riveissä eläintenkouluttajan roolissa muun työni ohella usean vuoden ajan.
Tällä hetkellä minua edelleen tapaa Koulutuspalvelu Koirataidolla kouluttamassa paimennusta paimenrotuisille koirille ja muillakin satunnaisilla kursseilla.

Kouluttajana olen kannustava, kekseliäs ja asiakaslähtöinen. Tavoitteeni on aina parantaa eläimen ja ihmisen välistä yhteisymmärrystä. Pyrin koulutuksissani siihen, että minusta tulisi asiakkaalle mahdollisimman nopeasti tarpeeton. Päämääräni on opettaa asiakkaitani ohjaamisen sijaan. 

Tähän miltei 13 vuoteen on mahtunut koiria kaikista roturyhmistä, joten kaikentyyppiset persoonallisuudet ovat tervetulleita asiakkaikseni. Minulla on laaja ammatillinen verkosto jota hyödynnän osaamiseni kehittämisessä. 

Koirien käytösongelmien parissa erityisosaamisalaani ovat yksinolon ongelmat, hihnakäytös ja ohitusongelmat, pelot ja arkuudet, impulsiiviset ja reaktiiviset koirat sekä koirien tunnesäätely ja sosiaaliset taidot.  Muita erityistaitojani ovat koirakon yhteistyö ja suhde, tottelevaisuus, koiran vireenhallinta, leikkiminen, motivaatio ja teknisten pikku asioiden viilaaminen. 

 Tervetuloa koulutuksiini! 

Aurinkoisin terveisin Elisa

Turku, Finland
Elisa Ekholm
+358 447289032

Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme hyväksyt evästeet.